DODIJELJENE ŠKOLSKE TORBE I PRIBOR

DODIJELJENE ŠKOLSKE TORBE I PRIBOR

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko- neretvanskog kantona i dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite u Centru za socijalni rad grada Mostara uručili su školske torbe i pribor učenicima iz socijalno ugroženih porodica s područja Grada Mostara.

Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar, u ime učenika i roditelja, zahvalila je Vladi i resornom Ministarstvu na donaciji, ističući kako će ona uvelike olakšati roditeljima početak školske godine.

Djecu, roditelje i radnike Centra, u ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, pozdravio je ministar Opsenica ističući kako je dodjela 1000 školskih torbi i pribora redovita aktivnost koja se provodi u saradnji s centrima za socijalni rad na području HNK. Također, zaželio je svako dobro u novoj školskoj godini svim učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima.
Govoreći o aktivnostima Ministarstva, ministar Opsenica je, uz ostalo, istaknuo primjenu Zakona o zaštiti porodice s djecom, podršku javnim kuhinjama, Projekt transformiranja Dječjeg doma, te Zakon o udomiteljstvu koji je izrađen s ciljem da niti jedno dijete ne odrasta bez obitelji. Osobito se osvrnuo na utemeljenje Odgojnog centra čiji je cilj smanjenje maloljetničke delikvencije, skitnje i prosjačenja.

Premijer  Herceg je, zaželjevši djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine, kazao kako Vlada, svjesna potreba učenika i roditelja, želi makar malo umanjiti njihove brige, pa je, stoga, nastavila dugogodišnju tradiciju nabave školskih torbi i pribora.
Podsjetio je i na druge aktivnosti koje je Vlada poduzela kako bi se svoj djeci u HNK osigurale jednake mogućnosti obrazovanja i kvalitetni nastavni sadržaji koje prenose zadovoljni i stručni učitelji. Također, je naglasio kako je Vlada omogućila besplatan prijevoz učenicima osnovnih škola, a onima kojima je to potrebno i asistente u nastavi.
„Iako smo u proteklim godinama učinili dosta na poboljšanju kvalitete i jednake dostupnosti obrazovanja u HNK,  nastavit ćemo raditina tome  kako bi naša podrška svoj djeci koja se nalaze u procesu obrazovanja bila još veća. Međutim, sve to neće ništa značiti ukoliko vi, djeco, ne ispunite svoje obaveze uživajući u druženju i učenju“, zaključio je premijer Herceg.