LIGA HERCEGOVINE: POBJEDNIK MOMČAD BALINOVCA IZ MOSTARA

LIGA HERCEGOVINE: POBJEDNIK MOMČAD BALINOVCA IZ MOSTARA

Na igralištu Osnovne škole „Petra Bakule“ u Mostaru sinoć je odigrano finale završnice Malonogometne Lige Hercegovine u kojem je ekipa Balinovca savladala ekipu Čapljine.

Nakon završnoga susreta dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade, je, u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, pokrovitelja ovogodišnje Lige, kapetanu drugoplasirane ekipe uručio pokal.

„Čestitam ekipi Balinovac na velikom uspjehu i osvajanju ovogodišnje Lige Hercegovine. Također, čestitam i ekipi Čapljine, svim takmičarima i organizatorima koji nisu žalili truda da takmičenje protekne u dobru ozračju“, kazao je premijer Herceg.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je, prepoznavši potrebu i značaj obnove prostora kod Osnovne škole ''Petra Bakule'' u Mostaru, ne samo za sport i rekreiranje, nego i za organiziranje drugih kulturnih sadržaja osigurala 150.000,00 KM za prvu fazu radova na igralištu i sportsko – rekreacijskom kompleksu. Nakon izgradnje tribina i druge infrastrukture u sljedećoj godini osigurati će se sredstva za uređenje svlačionice, sanitarnih čvorova i postavljanje nove asfaltne podloge na malonogometnom igralištu.