POTPISAN PRIJEDLOG KOLEKTIVNOG UGOVORA

POTPISAN PRIJEDLOG KOLEKTIVNOG UGOVORA

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite, ujedno predsjednik Pregovaračkog tima Vlade HNK i Josip Masatović, predsjednik Pregovaračkog tima Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu u HNŽ/K i Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar potpisali su prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ/K.

Potpisani prijedlog bit će upućen Vladi HNK, a nakon usvajanja na sjednici Vlade - koja se očekuje narednih dana - Kolektivni ugovor potpisat će  dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade HNK, Osman Tufek, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ/K i Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Time će, nakon višemjesečnog pregovaranja, biti okončan proces u kojemu su učestvovala sva tri reprezentativna sindikata, te će nakon doktora medicine i stomatologije kolektivni ugovor dobiti zdravstveni djelatnici i djelatnici u zdravstvu, a potpisani kolektivni ugovori u značajnoj će mjeri poboljšati materijalni status svih zaposlenika u oblasti zdravstva.