Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K (2012. – 2017. god.)

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Strategije poljoprivrednog razvitka i razvitka poljoprivrede u ruralnim područjima HNŽ/K (2012. – 2017. god.)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, naručitelj izrade „Strategije poljoprivrednog razvoja i razvoja poljoprivrede u ruralnim područjima HNK (2012. – 2017. god.), za čiju izradu su odabrani izvršioci Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, poziva jedinice lokalne samouprave (općine-grad u HNK), sve zainteresovane poljoprivredne subjekte i  poljoprivredne proizvođače, predstavnike zadruga i udruga poljoprivrednih proizvođača, agronome, studente, sve zainteresovane da učestvuju u Javnoj raspravi o Nacrtu Strategije.

Javna rasprava o Nacrtu  „Strategije poljoprivrednog razvoja i razvoja poljoprivrede u ruralnim područjima HNK (2012. – 2017. god.) će se održati dana 23. maja 2012. godine  u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta u Mostaru na adresi Biskupa Čule b.b. s početkom u 11:00 sati.

Nacrt Strategije je dostupan na web adresama fakulteta: www.af.unmo.ba, www.apfmo.org i na web adresi  Vlade HNK, www.vlada-hnz-k.ba

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovom pozivu, te sa svojim prijedlozima i primjedbama na javnoj raspravi, učestvovati i doprinijeti konačnom sadržaju Strategije. Svi prikupljeni komentari, prijedlozi i informacije, će se evaluirati od strane voditelja i autora projekta: Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru.