PREMIJER HERCEG ČESTITAO VATRENIMA I OTVORIO LIGU MZ GRADA MOSTARA

PREMIJER HERCEG ČESTITAO VATRENIMA I OTVORIO LIGU MZ GRADA MOSTARA

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona sinoć je na malofudbalskom igralištu kod Osnovne škole „Petra Bakule“ u Mostaru otvorio XII. turnir Malofudbalske lige mjesnih zajednica Grada Mostara „Vjekoslav Arapović“.

U obraćanju prisutnima, premijer Herceg čestitao je Hrvatskoj fudbalskoj selekciji na ulasku u finale svjetskog fudbalskog prvenstva te pozdravio organizatore i učesnike takmičenja, istaknuvši kako sport na najbolji način  promiče zdrav život i pozitivne vrijednosti.

''Zadovoljstvo mi je sve Vas pozdraviti  i zajedno s Vama još jednom proslaviti historijski uspjeh Vatrenih – ulazak u finale svjetskog prvenstva.
Do sinoć je, kao što znate, fudbal za Engleze bio igra u kojoj 22 čovjeka trče naokolo, natjeravaju loptu, u kojoj jedan sudac napravi gomilu pogrešaka i u kojoj na kraju uvijek pobjeđuje Njemačka.
Od sinoć je fudbal  igra u kojoj uvijek pobjeđuje Hrvatska, čak i kada su svi protiv nje.
A pobjeđuje i pobjeđivat će dok god je kršnih momaka i liga poput ove mostarske malofudbalske lige „Vjekoslav Arapović“.
Oduvijek, a ovih dana posebno, u našim se krajevima igra i  živi fudbal.
Večeras - ovdje u Mostaru  - počinje još jedna malofudbalska fešta u kojoj ćemo, uvjeren sam, uživati u velemajstorskim potezima igrača, u fer i sportskom takmičenju, pravilnom i pravednom suđenju, ali i srčanom navijanju kakvo je bilo proteklih dana.
Neka pobjeđuju najbolji ili najspretniji i najsretniji, svejedno je jer na kraju će uvijek pobijediti fudbal i Mostarci.
Organizatorima čestitam i zahvaljujem na uloženom trudu, a riječima Neka  takmičenje krene proglašavam otvorenim XII. turnir malofudbalske lige mjesnih zajednica Grada Mostara „Vjekoslav Arapović“. Do nedjelje uživajmo u malofudbalskim majstorijama mostarskih velemajstora, a u nedjelju zajedno do svjetske titule'', rekao je premijer Herceg.