PREMIJER LASIĆ NA OTVARANJU KONFERENCIJE OWHC-a

PREMIJER LASIĆ NA OTVARANJU KONFERENCIJE OWHC-a

Mostar, 24. maja 2012. -  Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Denis Lasić učestvovao je danas na otvaranju 12. Regionalne konferencije OWHC-a, koja se u Mostaru održava od 24. do 26. maja.

U pozdravnom obraćanju, premijer Lasić zaželio je svim gostima dobrodošlicu u Hercegovačko-neretvanski kanton i grad Mostar, te izrazio zahvalnost onima koji su donijeli odluku da se Dvanaesta  regionalna konferencija gradova svjetske baštine regionalnog ureda za Južnu Evropu i Mediteran održi upravo u Mostaru.

„Vi ste tom vašom odlukom još jednom snažno podcrtali ime Mostara, našeg Kantona, ali i Bosne i Hercegovine na karti onih gradova koji imaju znamenitosti koje su uključene na UNESCOVU  listu svjetske baštine“, rekao je premijer Lasić, dodavši kako mu je želja da kulturna baština grada Mostara bude trajna inspiracija svim učesnicima Konferencije, zaželjevši im da kroz Konferenciju, ali i kroz svoj budući rad sva profesionalna znanja i ljubav prema kulturnoj baštini uspješno prenesu na sve nas, osobito na našu mladost, kako bismo tu istu baštinu znali očuvati za one koji dolaze.

Inače, teme konferencije su zeleni dizajn „Perspektive u recikliranju naslijeđa“ i „Mladi i naslijeđe“.