VLADA OBNAVLJA JOŠ TRI ŠKOLE

VLADA OBNAVLJA JOŠ TRI ŠKOLE

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je s direktoricama Snježanom Brkić, Merimom Šuta i Marijom Jurčić potpisao Ugovor o obnovi tri osnovne škole s područja Grada Mostara.

Projekt koji se realizuje u okviru Projekta energetska efikasnost u BiH podrazumijeva obnovu JU OŠ „Antuna Branka Šimića“, JU „IV osnovna škola“ i JU OŠ „Ivana Gundulića“ za što je osigurano 1.650.000,00 KM.

''Današnje potpisivanje Ugovara još je jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja ove Vlade.
Podsjetit ću, u nekoliko sam navrata rekao kako ćemo učiniti sve da tokom ovog mandata energetski obnovimo i utoplimo sve škole u našem kantonu.
Svjestan sam kako se to u početku doimalo kao neostvariv cilj, ali predanim radom mi smo veliki dio tog posla uradili. Stoga ne vidim niti jednog razloga da zacrtani cilj ne ostvarimo u cijelosti'', rekao je premijer Herceg, dodavši ''kroz ove projekte ostvarujemo nekoliko vrlo važnih ciljeva. Prije svega učenicima i prosvjetnim radnicima osiguravamo optimalnije i ugodnije uslove za boravak i rad, značajno smanjujemo potrošnju električne energije, a naše škole dovodimo na onaj nivo koji je primjeren vremenu u kojemu živimo.
Zahvaljujem direktorima škola, ali i svima drugima koji su na bilo koji način učestvovali u pripremi ovih projekata, te očekujem da već u mjesecu septembru učenike i prosvjetne radnike dočekaju uređeni i obnovljeni školski objekti'', zaključio je premijer Herceg.

Hvala premijeru Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona na naporima koje čine kako bi naši učenici i kolege djelatnici imali što ljepše i optimalnije uslove za rad. Raduje nas da se Vlada pri odabiru objekata koje će obnoviti odlučila upravo za naše škole, to je za nas dodatni poticaj  i obaveza da nastavimo predano raditi i sva svoja znanja ulagati u odgoj i obrazovanje  naše djece, istaknule su tokom potpisivanja Ugovora direktorice tri osnovne škole.

Inače, kroz Projekat energetske efikasnosti do sada je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu obnovljeno 11 objekata za što je utrošeno više od 10 miliona KM.